”X möter X” är en storsatsning under Svenska veckan (6-12.11) som lyfter upp viktiga personer i det tvåspråkiga och 100-åriga Finland. Högstadier har möjligheten att delta i detta unika streamingprojekt, där Christoffer Strandberg på Yle X3M gör intervjuer i egenskap av just de intervjuade.

 

Intervjuerna kombinerar humor och allvar, imitation och berättelser ur de intervjuades liv, samtidigt som Svenska dagen uppmärksammas. Eleverna får genom att delta i projektet möta bland annat Elisabeth Rehn och Krista Siegfrids som möter sig själva, medan Humorgruppen KAJ möts i en enda person!


Streamningen sker i den egna skolmiljön på Svenska dagen den 6 november klockan 12.00. För att delta behöver skolan utse en kontaktperson. Kontaktpersonen ska göra en gemensam intresseanmälan för skolan, samt ta emot instruktioner om sändningen. Intresseanmälan ska sändas per e-post till elin.sundell(at)luckan.fi före den 24.10.
Streamningen är en storsatsning under Svenska veckan och Finlands jubileumsår. Projektet bygger på ett samarbete mellan Folktinget, Luckan och Yle X3M.