10
januari 2018 13:27

KT vill inte ha löneprogram

Carl-Erik Rusk

Carl-Erik Rusk bloggar om lärarlöner, avtalsförhandlngar och politiken bakom dem.

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Kvinnornas lönemässiga eftersläpning diskuterades, då företrädare för de kommunala huvudavtalsorganisationerna förmedlade sin syn på den pågående avtalsrörelsen. Speciellt nya Tehy-ordföranden Millariikka Rytkönen uttryckte sin förtrytelse över kvinnornas eftersläpning.

Markku Jalonen, arbetsmarknadsdirektör vid Kommunarbetsgivarna KT, har en annan syn.

Kvinnornas löner har inom den kommunala sektorn i snitt stigit mera än männens löner. Utan separata kvinno- och likalönspotter, säger Jalonen i ett pressmeddelande den 10 januari.

Statistikcentralens uppgifter ger vid handen att kvinnornas löneökning var i snitt 3,6 procentenheter större än männens under perioden oktober 2010-oktober 2016.

Kommunfacken har efterlyst ett mångårigt program för att få bukt med den kommunala lönemässiga eftersläpningen, då man jämför med privata sektorn.

Jalonen ser ingen grund för ett sådant program. Han identifierar inte någon eftersläpning.

Lokala potter utgör det bästa sätter att nå en sporrande lönesättning och ett lönesystem, som beaktar de lokala omständigheterna, lyder Jalonens recept.

Kommunfacken meddelade tidigare samma dag att lejonparten av löneförhöjningarna måtte utbetalas i form av allmänna förhöjningar. Förbunden är skeptiska till lokala lönepotter.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.