Pressinbjudan: FSL:s kongress den 6–7 juni i Helsingfors

Finlands Svenska Lärarförbund samlas till vad som kan komma att bli den sista kongressen i förbundets historia, ett förslag på nya stadgar ligger nämligen på bordet. Under kongressen väljs också en ordförande för den kommande fyraårsperioden. Sittande ordförande Christer Holmlund kandiderar.

 

Förbundskongressen är FSL:s högsta beslutande organ och sammankommer vart fjärde år. Runt 150 lärare och rektorer från hela Svenskfinland samlas den 6–7 juni 2018 på Hilton Hotell Fiskartorpet i Helsingfors, för att dryfta skolpolitiska frågor och dra upp riktlinjer för förbundets verksamhet de kommande fyra åren.

 

Denna kongress är den tolfte i ordningen och kan också komma att bli den sista. Godkänns förslaget på nya stadgar slopas kongressen och fullmäktige blir det högsta beslutande organet i framtiden.

 

Kongressen väljer även förbundsordförande för följande fyraårsperiod. Sittande ordförande Christer Holmlund kandiderar för nästa period och i dagsläget har inga andra kandidater klivit fram. Nomineringar kan ske fram till onsdagens remissdebatt (6.6.2018).

 

Representanter för medierna är hjärtligt välkomna att delta i öppningen av kongressen onsdagen den 6 juni 2018 klockan 11.00. Ett öppningsanförande hålls av förbundsordförande Christer Holmlund och hälsningar framförs av bland andra Lärarfacket OAJ:s ordförande Olli Luukkainen, SFP:s riksdagsledamot Mikaela Nylander och Akavas ordförande Sture Fjäder.

 

Ni är också välkomna att är närvara under valet av förbundsordförande, som sker torsdagen den 7 juni klockan 11.00. Direkt efter valet ordnar vi en pressträff (ungefär klockan 11.30) där ni har möjlighet att träffa FSL:s ordförande för perioden 2018-2022.

 

Hilton Hotell Fiskartorpet ligger på Fiskartorpsvägen 1 i Helsingfors.

 

#fslkongress
#vivisarvägen

***

Anmälningar och frågor kan riktas till förbundets kommunikatör Mirjam Heir-Lindström,

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 040 686 9959.

Förbundsordförande Christer Holmlund, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tfn: 040 532 9800 svarar också på eventuella frågor.

***

På vår webbsida publicerar vi uttalanden från Kongressen 2018.

Vi finns också på sociala medier, följ oss där:

Facebook

Twitter

Instagram